Friday, December 06, 2013

Now – Marcia / The Hands On My Clock Stand Still (1969)



Το ένα και μοναδικό 45αρι των Now  αποφάσισα να βάλω σήμερα  στο blog. Όσο και αν έψαξα δεν μπόρεσα να βρω πληροφορίες για αυτό το Βρετανικό γκρουπ. Σκάλισα για την αινιγματική μορφή του παραγωγού (Tokenam Aw) διότι κατά την ταπεινή μου άποψη η παραγωγή είναι εξαιρετικά πλούσια για ένα «άσημο» 45αρι. Θα περίμενε δηλαδή κάποιος αυτό το γκρουπ να έχει συνεχεία μετά από αυτό το δισκάκι. Μάταια βέβαια όπως με τόσα δεκάδες άλλα που ξέρετε.

Παραγωγός ήταν κάποιος Tokenam Aw, υπεύθυνος στους The Playground, στους Promise τα σιγκλακια των οποίων έχω ακούσει μεν αλλά δεν μου «είπαν» τιποτα δε. Πιο πολλές, σχετικά, πληροφορίες υπάρχουν όταν πέτυχε κάποιο γκρουπ ονόματι Katch 22 (τους ειπε ότι ειχε γνωριμίες σε δισκογραφική και όντως είχε στην Fontana).

Ο τυπος αυτος μαλλον από Χαβάη μεριά, ανηκε σε μια εύπορη οικογένεια που τοτε στην Αγγλία εμπορευόταν μια ανακουφιστική αλοιφή (Tiger Balm). Περίεργα πράγματα όπου τέλος πάντων αυτός ο κυριος γύρισε μετα στο νησι του να πουλαει αλοιφες….. Μπλέχτηκε μουσικά πάντως και με τον κινηματογράφο. Αναμφίβολα μία πολυσχιδής προσωπικότητα.


Για το γκρουπ ξέρουμε μόνο οριακά τα ονόματα που αναγράφονται στο label και τίποτα άλλο. Εστω και ετσι όμως οι Now πρόλαβαν και έβγαλαν ένα αριστούργημα βρετανικής ψυχεδέλειας, με βασιλιάδες, δοκιμαστές  αλλά και την   μαγεία….της Marcia. Το flip side δεν είναι καθόλου άσχημο.

Ακούστε τη Marcia και αν θέλετε κατεβάστε τη….αν δεν την έχετε (λίγο δύσκολο υποθέτω).

Now – Marcia


Now 

45:
1 Marcia/The Hands On My Clock Stand Still (NEMS 56-4125) 1969-03-28 

Tracks:
1) Now – Marcia
2) Now – The Hands On My Clock Stand Still

Download Link

No comments: