Tuesday, February 12, 2008

Strawberry Alarm Clock


Η μεγάλη αυτή ψυχεδελική μπάντα που γεννήθηκε το 1967 στο Los Angeles κυκλοφόρησε 4 δίσκους με studio ηχογραφήσεις. Το πανέμορφο από πάσης πλευράς Incense and Peppermints του 1967 (μπήκε βέβαια στα charts της εποχής) ακολούθησε το μαγικό Wake Up... It's Tomorrow το 1968. Με τα The World in a Sea Shell το 68 και Good Morning Starshine το 69, έκλεισαν ένα κύκλο ηχογραφήσεων που τους κατέταξε συνολικά για την δουλειά τους απόλυτα δίκαια ως ένα από τα μεγαλύτερα Αμερικάνικα ψυχεδελικά γκρουπς.
Κυκλοφόρησαν βέβαια και άλλοι δίσκοι (συλλογές) τους οποίους δεν έχει νόημα να μνημονέυσω. Δεν θα ήθελα να κουράσω άλλο με κείμενο αφού τις όποιες πληροφορίες χρειάζεστε μπορείτε να τις βρείτε εδώ αλλά και μία συνέντευξη του George Bunnell εδώ και βέβαια για ότι άλλο στο official site της μπάντας.
Ως μαθητής στην τελευταία τάξη του Λυκείου, ένα απόγευμα βρέθηκα σε φιλικό-συγγενικό σπίτι για να δούμε όπως μου είπαν μία ταινία του Jack Nicholson μάλλον με «γιεγιέδες» (ήταν το Psych-Out) . Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν περίμενα μία τέτοια εξέλιξη. Καταρχήν «έπαθα» με το τραγούδι στην εισαγωγή του έργου για να ολοκληρωθεί βέβαια η ευχάριστη έκπληξή μου όταν κάποια στιγμή στο έργο έβλεπα έστω και για λίγο χρόνο για πρώτη φορά τους Strawberry Alarm Clock.
Το μόνο που μπόρεσα να βρω σχεδόν άμεσα ήταν το soundtrack της ταινίας ώστε να ακούσω με πάθος τις «φράουλες». Στην πορεία βέβαια αποκτήθηκαν άπαντα (δίσκοι, cd, videos και γενικά ότι έβγαινε) ενώ για καλή μας τύχη οι δύο πρώτοι δίσκοι τους κυκλοφόρησαν επίσημα στην Ελλάδα (από την WEA με κωδικούς MCA 253039-1 και WEA 254873-1). Είχα δε και την τύχη να αποκτήσω και τα Ελληνικά promo από τα πρώτα τους Lp.
Οι Strawberry Alarm Clock ήταν και παραμένουν και θα παραμείνουν για πάντα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την νεότητα του?

No comments: