Thursday, February 28, 2008

The Charlatans - The Charlatans (1969)













Οι Charlatans που θεωρούνται ως το πρώτο underground συγκρότημα του San Francisco, γενικά δεν είχαν τύχη με το μέρος τους. Είτε γιατί έπεσαν τις κρίσιμες στιγμές πάνω σε εταιρείες που χρεοκόπησαν (Autumn Records) είτε γιατί έπαιζαν μάλλον εκτός κλίματος πριν την έκρηξη της μουσικής σκηνής του San Francisco (όπου τελικά ήταν πρωτοπόροι), είτε γιατί σε μερικά τραγούδια τους τα υπονοούμενα για ναρκωτικά αποτέλεσαν τροχοπέδη (έπαιρναν LSD από την περίοδο 64-65 για αυτό και από μερικούς αποκαλούνται ως το πρώτο acid rock group), είτε γιατί αυτή η πολύ ταλαντούχα μπάντα ήταν τελικά πολύ …underground. Διάσημοι πάντως έγιναν για το ντύσιμό τους (ήταν αυτό των πιστολέρος του 19 αιώνα που βλέπουμε στις διάφορες φωτό). Ακόμα και ο δίσκος τους (στην Philips Records), κυκλοφόρησε μετά το «απόγειο» της δόξας τους.

Όπως έχω γράψει και παλιότερα εκτιμώ κάθε μπάντα της εποχής που είχε προσωπικό ήχο. Δεν ήταν πολλές. Όταν μάλιστα πέραν του προσωπικού ήχου υπάρχει ταλέντο και ποιότητα, δεν δυσκολεύομαι στο να θεωρήσω το γκρουπ ως κορυφαίο. Για μένα οι Charlatans ήταν μία από τις μεγαλύτερες Αμερικάνικες μπάντες την δεκαετία του 60 και βέβαια θεωρώ τον μοναδικό επίσημο δίσκο τους κορυφαίο.



Όσον αφορά τον δίσκο της EVA που κυκλοφόρησε το 1983 (απρόσμενο δώρο) με την 10λεπτη σχεδόν εκτέλεση του Alabama Bound, ήταν ως unreleased στην Kama Sutra από το 1966, ενώ βγήκε στην Ιταλία από την Groucho Marx to 1979.

Βέβαια στον επίσημο αυτό δίσκο τους οι Charlatans δεν έχουν μόνο το Alabama Bound. Υπάρχουν τα κορυφαία από κάθε άποψη High Coin, Time To Get Straight, Ain’t Got The Time, The Blues Ain't Nothin', Doubtful Waltz, Easy When I'm Dead, When the Movies Are Over …δηλαδή όλος ο δίσκος. Θα υπενθυμίσω ότι τα γούστα του καθενός μας είναι πάντα υποκειμενικά. Εγώ μπορεί να είμαι ενθουσιασμένος με ένα δίσκο που κάποιος άλλος δεν θα θέλει καν να τον ξαναδεί στα μάτια του. Δεν είναι δυνατόν όμως να ακούμε underground και να μην ακούμε Charlatans.

Information about The Charlatans is here. More information coming soon…
Tracks:

Side A:
1 High Coin
2 Easy When I'm Dead
3 Ain't Got the Time
4 Folsom Prison Blues
5 The Blues Ain't Nothin'
6 Time to Get Straight

Side B:
1 When I Sailin' By
2 Doubtful Waltz
3 Wabash Cannonball
4 Alabama Bound
5 When the Movies Are Over
6 Commercial Promo


http://rapidshare.com/files/95500625/Charlatans__The_-_The_Charlatans.rar.html


4 comments:

Anonymous said...

Hello George do you ha ve a group called Chrysalis from US.

see ya.

Psych-Spaniolos said...

Yes i have it. Give me sometime please.Today in Greece is a special day....Thanks anyaway

Anonymous said...

Thankssssssssssss...

Anonymous said...

Bad luck this link is inactive...could you re-uploaded it?

Thanks :):)