Saturday, February 02, 2008

















Τα παιχνίδια της ζωής με έφεραν εδώ και ένα χρόνο από την Αθήνα στο όμορφο ακριτικό νησί της Χίου, ενδεχομένως για το υπόλοιπο του βίου μου.
Πρώτο μου μέλημα να οργανωθώ μουσικά, και όταν λέω μουσικά εννοώ πως έψαξα ένα τρόπο να υλοποίησω το μεγάλο μου μεράκι. Να παίζω κάπου τη μουσική που γουστάρω και ακούω εδώ και 30 χρόνια.
Το bar βρέθηκε, οι καλοί φίλοι βοήθησαν (ο Γιάννης και ο Λεωνίδας) και η ευκαιρία μου δόθηκε.
Ο Psych-Spaniolos στο bar ΦΑΙΔΡΑ (είναι στο λιμάνι της Χίου όπου εκτός του bar διαθέτει και ξενώνα σε ένα αναπαλαιωμένο κτίριο του 19ου αιώνα) κάθε Δευτέρα προσπαθεί να «διδάξει» στους νεότερους αλλά και να υπενθυμίσει ενδεχομένως στους παλιότερους πως στην δεκαετία του 60 υπήρξαν και κάποια άλλα μουσικά ρεύματα, τα οποία στην Ελλάδα έφτασαν (αν τελικά έφτασαν όπως έπρεπε) με κάποιες δεκαετίες καθυστέρηση.
Η ψυχεδελική μουσική στα 60’s και τα παρακλάδια της, το Garage επίσης στα 60’s και οι αποχρώσεις του, αποτελούν την βασική θεματογραφία μου κάθε Δευτέρα.
Από αυτό εδώ το blog θα προσπαθήσω να «ανεβάζω» τα διάφορα sets που ακούγονται στη ΦΑΙΔΡΑ, στα οποία περιλαμβάνονται και μουσικά αφιερώματα (π.χ. Boston Sound), tributes σε μεγάλα (κατά την υποκειμενική μου άποψη) συγκροτήματα εκείνης της περιόδου και βέβαια διάφορα Lp’s και 45’s
Όλα αυτά τα χρόνια μπορεί να μάζεψα πολλούς δίσκους αλλά για να λέω και την αλήθεια, το net με βοήθησε είτε να βρω πολλούς από αυτούς ψηφιοποιημένους (από κόπο άλλων) είτε και δίσκους που δεν ήξερα.

Το πρώτο set που ανέβασα εδώ και έπαιξε κάποια Δευτέρα στη ΦΑΙΔΡΑ, είναι αφιερωμένο στον, πρώτα «αδελφό» και μετά συγγενή, Γιάννη αλλά και σε κάποιους φοιτητές του νησιού που σχεδόν κάθε βδομάδα με τιμούν με την παρουσία τους.

FAIDRA PSYCH 1













A Passing Fancy – Island
Aggretion - Looking For The Tour Guide
Donovan - Hurdy Gurdy Man
Donovan - Wear Your Love Like Heaven
Electric Prunes - Ι
Electric Prunes - Οnie
Flat Earth Society - Prelude For The Town Monk
Flat Earth Society - When You're There
Gandalf - Bird in the Hand
Gandalf - Ladyfingers
HP Lovecraft - Anyway That You Want Me
Ian Whitcomb - This Sporting Life
Lazy Smoke - There Was A Time
Los Mac's - A Traves Del Crystal
Orpheus - I Can't Find The Time To Tell You
Orpheus - Lesley's World
Smith, Bob - The Wishing Song
Sons Of Fred - Sweet Love
Spirit - Girl In Your Eye
Spirit - Topanga Windows
Synanthesia - Rolling and Tumbling
The Magicians - Lady Fingers
The New Tweedy Bros! - I Can See It
The Unspoken Word - After the Before
West Coast Pop Art Experimental Band - I Won't Hurt You
West Coast Pop Art Experimental Band - Will You Walk With Me

1 comment:

Unknown said...

Σωστος. Κατι αντίστοιχα ακούω κι εγω όταν με πιάνουν οι νοσταλγίες. Πρέπει να είμαστε 200-300 άτομα σε αυτή τη χώρα που να έχουμε ΑΚΡΙΒΩΣ τους ίδιους δισκους... ειναι ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ, αν μη τι άλλο...